2015. március 25., szerda

Itt a tavasz!

Tavasz...mindenki számára mást jelent. Vannak, akik a hideg évszakokat szeretik, azonban az emberek többsége a melegebbeket, azon belül is a tavaszt.
Ilyenkor nyílnak legszebb virágaink, az állatok felkelnek téli álmukból, vagy éppen térnek haza eredeti élőhelyükre. De hogy az emberekből mit vált ki ez a szeszélyes évszak?
Lássuk csak...mindenki lengébben kezd öltözni, akkor is, ha megfázhat, hiszen tavasz van! A felnőttek efféle érzéseit nem ismerem, csak azt tudom elmondani, hogy én diákként mit gondolok erről az évszakról. Mégpedig azt, hogy egyre csak melegszik az idő, többet tudok a szabadban lenni a barátaimmal, ezzel együtt pedig közeledik az osztály kirándulás, valamint a nyár is. De ebbe nem megyek bele. 
Sok mindent mondanak az évnek ezen szakáról, de az egyetlen állandó benne igazándiból a változás. Ahogy a mondás tartja: "Szeszélyes, mint az áprilisi idő." Sosem tudhatod előre az iskola utáni programodat: kimész a barátaiddal a napsütéses időben az Ákos Mesterre vagy a Martinovicsra, vagy bent ülsz a szobádban, a gép előtt ülve, mert az eső nem enged a szabadba. De az a megoldás is lehetséges, (persze, ha vagy olyan őrült) hogy kimész esőben is a barátaiddal. Én személy szerint inkább bent tölteném az ilyen napokat, de ez embertől függ. 
Azonban meggondolom az előbbi kijelentésemet abban az esetben, ha az idő már annyira elviselhetetlenül forró, hogy nem bírom bent a házban, mert a légkondi már kidöglött: olyankor legszívesebben kirohannék a szabad ég alá. Lehet, hogy kicsit elkalandoztam, és ez már inkább a nyárra jellemző, de volt már ilyen meleg tavasz is.

Viszont már előfordult az ellenkezője is, amikor tavasszal húsvéti tojáskeresés helyett kint hógolyóztunk. És akkor jött az SMS mindenkinek, amin még ma is sokan nevetnek...



Összességében a tavasz nagyszerű évszak, talán a legjobb, de inkább maradok a nyárnál, mert akkor 75-80% az esély az állandó napsütésre. 
Végső soron pedig egy a tavasz által megihletett zeneszerző, Vivaldi művével zárom bejegyzésemet.

                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése